Friday, April 25, 2008

 

Druk weekje

Ik had nog zoveel willen posten maar het kwam er allemaal niet van. Dus hoer even een inhaalslag LOL.

Van de week kreeg ik te horen dat ik nu eindelijk mijn eigen restaurant krijg. Het restaurant waar ik de afgelopen weken gewerkt had, werd het toch niet. Eigenlijk ben ik daar blij om want het restaurant draait veel te weinig omzet voor de locatie waar het zit. Gevolg...Sue zat zich het merendeel van de dag te vervelen. Nu hoor ik mensen zeggen, nou krijg je toch lekker betaald voor niks doen...ja zo zit ik dus niet in elkaar. Ik wil wel wat te doen hebben als ik werk.

Het restaurant wat ik nu onder me heb is het restaurant waar ik getraind ben als manager. Op zich best wel raar, maar gelukkig is het een goed team en niemand heeft er problemen mee. De reacties waren alleen maar positief. De general manager die mij getraind heeft, blijft ook op het restaurant. Maar daar zit een reden achter. De bedoeling is dat ik het restaurant ga draaien en zij dan meer tijd heeft om haar functie als trainingsmanager te vervullen. Het restaurant heeft dan een trainingsmanager, een General Manager (ik), assistent managers, shift supervisor en crew. De trainingsmanager en ik zijn gelijke in die zin dat we samenwerken en allebei verantwoordelijk zijn voor de resultaten van het restaurant. Maar ik ben dan degene die als de GM opereert en me bezighoudt met mijn managers en mijn crew. Zij is als trainingsmanager degene die zich bezighoudt met het trainen van alle managers in training. Dit is voor Wendy's een volledig nieuwe opzet. Normaal is op een trainingsrestaurant de General Manager degene die alle managers in training traint EN het restaurant runt EN de crew and assistenten coached en de hele papierwinkel voor zowel winkel als trainees afhandelt. Dat werkt dus niet, want dat is gewoon weg teveel en dat is ook wat alle trainings managers al ettelijke keren hebben aangegeven. Maar goed is het dus een success want we doen met deze opzet, dan wordt deze opzet op alle trainingsrestaurants ingevoerd. Niet slecht. Mel en ik kunnen perfect door een deur en zien alles hetzelfde wat het volgen van de procedures betreft en het aanspreken van managers en crew daarop. Het management team is ook een goed team dus ik weet zeker dat het gaat lukken. Er moeten wel dingen aangepakt worden, maar dat was bekend.

Verder werd ik deze week nog benadert door een Europese supermarktketen om daar manager te worden hier in Orlando. Op zich was ik gevleid, bod was gelijk aan wat ik nu heb, uren in theorie zouden wat beter zijn, maar ik ben er toch niet mee verder gegaan. De kans die Wendy's me nu biedt is uniek en men is tevreden over me. Waarom zou ik deze zekerheid opgeven voor een positie bij een supermarkt die op dit moment nog niet eens gevestigd is in Orlando en zich dus nog niet eens bewezen heeft. Leek me geen slimme zet. Zeker ook gezien de heibel rond deze tent in Nederland op dit moment. En dat niet alleen. Ik ben wel weer even toe aan wat rust LOL. Ik ben nu eigenlijk al 2 jaar (tot op de dag van vandaag of gisteren eigenlijk) toen kreeg ik mijn brief van Kentucky over de green card) aan het rondrennen om dingen geregeld de krijgen. Eerst al het papierwerk voor de green card, dan spanning kom ik aan de beurt, dan het interview, inpakken en wegwezen. Verhuizen naar L.A, niet echt lekker kunnen aarden daar, verhuizen naar Orlando, op zoek naar een baan hier, baan gevonden, getraind worden, naar een ander restaurant, daar weer mensen leren kennen, nu weer terug op het eerste restaurant...Dus even tijd voor pauze en geen veranderingen meer. Daar ben ik wel even aan toe.

Wat is er verder nog gebeurd deze week. O ja na lang soebatten (schrijf je dat zo?) is het concern Wendy's nu verkocht aan het moederbedrijf van Arby's (http://www.arbys.com/) een keten die bekend staat om de roastbeef sandwiches. Voor beide ketens verandert er op restaurant nivo weinig. Wendy's blijft Wendy's. Er schijnt wel gesleuteld te gaan worden aan producten op het menu, maar dat vind ik nog eens zo erg niet. Als ze maar van het originele menu opgezet door Dave Thomas (single, double, triple, chili en fries) afblijven. Het menu wat we nu voeren is kortom gezegd te gevarieerd. Er worden om de haverklap actieburgers ingevoerd die dan na een paar weken weer verdwijnen. Ga dag na dag maar uitleggen aan gasten waarom de fishburger die het zo goed deed en standaard bij de Mc en de BK op het menu staat, en nu eindelijk ook bij ons was, in ene na anderhalve maand weer verdwenen is. Dat het een tijdelijke burger was, was bij ons bekend maar de gasten die onthouden dat niet (en waarom zouden ze). En dat met plenty Macs en BKs in de buurt...need I say more? Maar goed dat is de nieuwe investeerders kennelijk ook al opgevallen. Dus ik ben heel benieuwd. Ik denk dat een en ander erg positief gaat uitpakken voor het concept.

Vorig weekend ben ik naar de Central Florida Fair geweest. Dat is zeg maar de kermis. Nu heb ik het niet zo op kermissen maar ik wilde wel een keer dat rare Fair food proberen als Deep Fried Oreos, Deep Fried Cola, Deep Fried Candy bar (Mars, Snickers, Milky Way weet ik veel). In Los Angeles had ik al twee fairs in de buurt laten varen dus nu moest ik er toch maar een keer heen. Toegang voor deze fair zou dan wel $10 zijn, maar ja dat rare eten dat lokte me toch, dus ik erheen. Toegang betaald en naar binnen. Ik die hele Fair afgelopen, wel tot 3 keer toe (en het was groot) en het enige wat ik kon vinden aan 'raar eten' was Deep Fried Oreos voor $5. Ik vond $5 wat veel, maar ik kreeg er tenslotte 6 deep fried oreos voor. Dus toch maar uitproberen. Ik verwachte er niet veel van maar het was eigenlijk best lekker. Wat ze doen is de dippen de oreo in een funnelcake deeg en frituren dat. Het smaakte als poffertjes (zo zag het er ook uit) met gesmolten chocola en creme van binnen. En zo ziet dat er dan uit...







Wel jammer dat de geheimen van gefrituurde cola me nu een raadsel blijven. Gezien de toegangsprijs van de Fair (geen idee of dat overal zo is. Die in Los Angeles county had ik ook voor moeten betalen), kan ik mischien beter zelf een frituurpan kopen en een blikje cola en gaan experimenteren maar of ik ooit tot dit resultaat zou komen....



Wat kan ik verder nog melden...
Een paar weken terug ben ik naar het Orlando Science Museum geweest. De Titanic Exhibition is daar naar toe verhuist. Eerst was de Titanic te vinden in het Mercado shopping center aan International Drive. Mercado is echter volledig met de grond gelijk gemaakt en de Titanic moest dus verhuizen. Het was leuk om de Titanic weer te doen en de opzet leek vrijwel hetzelfde als in Mercado. Maar toch had ik het idee dat het een stuk kleiner van opzet was. Het stuk ijs waar je je hand op kan leggen om te voelen hoe koud het water destijds was toen het schip zonk was in elk geval een stuk kleiner. Maar misschien is dat door de jaren heen gesmolten LOL. Hier wat foto's








En aanstaande zondag ga ik naar de Queens Day Celebration in Winter Park (hier in de buurt) die georganiseerd wordt door de Hollandse Club in Orlando. Ik ben benieuwd.


Comments:
Zo te lezen kom jij bij een team dat iets meer capaciteit heeft dan het mijne... Ik heb nu 4 waarvan 1 net neiuw, 1 wat ervaren 2 compleet waardeloos. En dat in een 24 uur restaurant. Van verveling heb ik dan ook geen last.

Wel lekker om nu te weten waar je aan toe bent.
Ik wens je veel succes hier!

Van die cola dingen heb ik ook nog nooit gehoord.

Ik heb vorig jaar voor het eerst fried dough op, was ook heel lekker.

gr petra
 
Leuk stukje weer Sue!! Ik vind dat je heel onderhoudend (heet dat zo?) schrijft. Ik geniet er elke keer weer van.
 
@Petra
Het team zit inderdaad goed in elkaar. En daar ben ik wel blij mee. En we hebben nog een lange weg te gaan, maar dat is niks in vergelijking waar jij allemaal mee te maken hebt zeg. Petje af voor je. Hoe is het met je vriezer afgelopen?

@Aida
Dank je wel
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?