Wednesday, July 08, 2009

 

MartinAir

Er is er eindelijk eentje slim geweest denk ik...

Vanaf 15 October gaat MartinAir weer rechstreeks op Orlando vliegen. Van wat ik kon vinden is dat voor altijd dus niet alleen seizoensgebonden. Ben ik wel blij om. Niet dat ik nou vaak gebruik maak van een rechstreekse vlucht van Orlando naar Amsterdam, maar ik vind het wel fijn te weten dat die optie er vanaf binnenkort weer is. Scheelt een hoop overstap ellende waarvan vooral Delta een potje schijnt te maken.

En dat niet alleen, voor het toerisme is het ook goed dat er weer een betere optie is dan het gedoe met een overstap in Atlanta met Delta en dan niet eens meekunnen op de vlucht naar Orlando en het hele gezeur weer op de terugweg als je na een leuke vakantie weer naar huis wilt.


Hier is een klein artikel van
http://www.bizjournals.com/orlando/stories/2009/05/11/daily43.html?surround=lfn

Martinair to resume Amsterdam service
Orlando Business Journal

Dutch airline Martinair will resume service Oct. 15 between Orlando International Airport and Amsterdam in the Netherlands after discontinuing flights 14 months ago.
The carrier will operate three non-stop flights per week between Orlando and Amsterdam. Martinair previously operated four flights per week. The service will also offer connections to other European cities and the Middle East.
Airport officials said the resumed service offers positive economic news for the region as well as offers more international travel options for passengers.
Martinair is a subsidiary of KLM, Royal Dutch Airlines. It will be operating at Boeing 767-300ER aircraft, capable of seating 274 passengers.

Comments:
Dus als ik vanaf nu naar Orlando wil vliegen met MartinAir, moet ik eerst met United Airlines van Denver naar Chicago of London vliegen, vandaar uit naar Amsterdam en dan overstappen op MartinAir richting Orlando? LOL!

Just kidding... LOL! Ik weet wat je bedoelt. Er zijn ook geen direkte vluchten van Amsterdam naar Denver. Ons bezoek uit Nederland moet ook altijd overstappen als ze hierheen komen.
 
@Martin
ROFL Ja zo kan het ook inderdaad. Vlieg je in elk geval rechstreeks van Amsterdam naar Orlando LOL.

Maar klopt stukje was een beetje haastig geschreven LOL. Niet eens bij stilgetaan.

Lastig dat er geen directe vluchten van Denver naar Amsterdam zijn. Had ik eigenlijk wel verwacht.

Sue
 
hai,

weet je dat je eigenlijk beter een overstap kan maken.
Niet wat tijd betreft, maar wel wat gezeur betreft bij de douane.
Als je namelijk een overstap maakt dan wordt je gecontroleerd terwijl je je overstap maakt..je koffers van de band haalt en weer incheckt zeg maar.
Als je dan bij je eindbestemming bent is de douane niet zo streng, omdat je in hun ogen een binnelandse vlucht heb gemaakt.

Als je dus rechtstreeks vliegt krijg je het hele controle gebeuren veel strenger op je bord.

Dit is onze ervaring, misschien is het wel steeds toeval geweest dat wij dit zo hebben ervaren.

Ik kan je wel begrijpen hoor Sue, als jij naar Nederland zou willen vanwege een spoed geval ofzo, dan is het prettiger als je gelijk rechtstreeks kan vliegen.

Psje...

is de halloween gekte al toegeslagen in universal studios???

groetjes

Esther
 
@Esther
Daar zit ook wat in. Al weet ik niet helemaal zeker of het kwa behandeling uitmaakt of je op de eerste bestemming de VS inkomt of op de eindbestemming pas de VS binnenkomt.
Ik ben altijd bang dat als je een overstap hebt dat je de aansluitende vlucht naar de eindbestemming mist. Gaat het snel bij de douane dan geen probleem, maar het wil ook wel eens voorkomen dat je vreselijk lang moet wachten. En dan stressen of rennen of allebei om je aansluiting te halen. Niks voor mij LOL.

Sue
 
Ik denk ook niet dat een overstap uitmaakt. Je gaat door dezelfde procedure als wanneer dit iemand eindbestemming is. Na de douane bezocht te hebben wordt je namelijk 'vrij' gelaten in het land en het de douane weet niet of je verder gaat vliegen of daar verblijft. That's up to you.

Daarnaast heb je geen douane op binnenlandse vluchten natuurlijk. Je bent namelijk al in het land.
 
Wij kunnen vanuit JFK of Newark wel recht streeks vliegen naar A,dam. Het nadeel aalleen is dat het minimaal 4 uur ijden is. JFK zelf slanger omdat je over de beruchte bruggen i NYC moet en over ene stuk snelweg dat rechtstreekts door de Bronx loopt en sterves druk is. 3 uur in de file staan is daar niks.

Wij vliegen regelmatig via Albany, maar dan moet je ook overstappen, maar het is vaak wat tijd betreft net zo fijn en minder frustreren.
Omdat je na een uurtje rijden vanaf Albany thuis bent.

Gj mag maandag weer op pad naar Newark NJ. 8 uur rijden in totaal om vrienden op te halen.

gr petra
 
@Petra
4 uur rijden naar Newark of JFK (zonder verkeer denk ik dan) is inderdaad niet niks. Dat gecobineerd met de tijd die je nodig hebt voor het inchecken (eerder op het vliegveld zijn etc) kan je inderdaad beter een vlucht vanuit Albany nemen en dan een overstap.

Sue
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?