Monday, July 20, 2009

 

Rent 1 and Sale 1

Sinds deze week ben ik begonnen bij Rent 1 Sale 1. Dat is een makelaar in Florida die in 1988 is opgericht, voornamelijk kantoren heeft in Miami, Ft. Lauderdale en omgeving, maar sinds 2 jaar ook in Orlando zit.

Rent 1 Sale 1 specialiseert zich in de huurdersmarkt, maar werkt net als andere makelaars tevens samen met kopers en verkopers. Dus doet alles wat elke andere makelaar ook doet PLUS de verhuur markt. Dus de markt waarop men zich richt is wat uitgebreider dan bij andere makelaars.

Op dit moment is er een zeer grote vraag naar huurwoningen omdat veel kopers nog steeds in foreclosure gaan. Het is op kantoor dan ook gezellig druk met mensen die binnen komen lopen op zoek naar een huurwoning.

Zaterdag heb ik op die manier al een stel uit Alabama die naar Orlando gaan verhuizen aan een huurwoning geholpen en vandaag ben ik met 2 andere families wezen kijken. Vandaag is er helaas nog geen huur uit gekomen maar dat kan later deze week nog gebeuren als beide families terug komen om nog wat meer woningen te bekijken.

Ik werk nog steeds op commissie basis. Voor elke woning die ik verhuur, krijg ik commissie uitbetaald. Zeker omdat mensen binnen komen lopen die op zoek zijn naar een woning , is dit een wat zekerdere zaak van inkomen dan wat Keller Williams me kon bieden. Keller Williams heeft goede trainingsprogramma's maar om succesvol te worden schijn je ze ook allemaal te moeten volgen en well die cursussen zijn niet gratis, dus dat was het toch ook niet. En dat niet alleen ik heb 3 weken lang 60 uur per week gewerkt om te netwerken, visitekaartjes achter te laten, te bellen met huiseigenaren en het leverde niks, noppes, nada op. Dat schiet niet op.

Rent 1 Sale 1 heeft eigenlijk precies wat ik zocht toen ik besloot de makelaardij in te gaan. Ze hebben een uitgebreid netwerk, werken met veel andere makelaars en huurderverenigingen samen en gaan echt op zoek naar een woning voor iemand. Wil iemand huren dan kan dat, wil iemand tijdelijk huren om daarna te kopen kan dat ook en komt er iemand binnen die meteen wil kopen, ook dat kunnen we regelen. En vooralsnog gaat het goed. Ik bedoel ik heb op mijn eerste dag na training al een woning verhuurd weten te krijgen en ben nu met 3 families bezig om een huurwoning voor ze te zoeken. Ik heb in nu 5 dagen meer gedaan dan in 3 weken voor Keller Williams, en 4 weken timeshare gecombineerd LOL.

En voor degenen die zich afvragen waarom ik niet voor een baan met salaris ga...doodsimpel...die banen zijn er niet. Voor de banen die er wel zijn op dit moment ben ik of overqualified, of ik heb te weinig ervaring. Het is erg frusterend en kost veel tijd terwijl het niks oplevert. Dus ik heb besloten me daar ook niet meer bezig te houden en al mijn tijd in real estate te steken. Zeker met een bedrijf als Rent 1 Sale 1 waar mensen letterlijk binnen komen lopen, moet dat wel goed komen. Al zal het alsnog wel wat tijd vergen, het zal in elk geval sneller goed komen. En dat op zich is al positief.

Comments:
Drie weken lang 60 uur per week, en dan nog zonder resultaat pfff. Goed dat je daarmee gestopt ben en je een beter bedrijf hebt gevonden.
Zo simpel als dit bedrijf werkt zou het ook gewoon moeten zijn.
 
Het is zeker niet gemakkelijk op het moment, met het vinden van banen. Dit klinkt goed en zo te horen heb je er ook zin in, dus dubbelgoed!
 
Sue, ik hoop dat het je gaat lukken! Het zal niet aan jou liggen, want zover ik je ken ben je een doorzetster en niet iemand die zo snel opgeeft. Daarnaast lijkt je altijd plezier te hebben in wat je doet en dat straal je ook uit (je enthousiasme) naar de mensen, dus het komt allemaal op zijn pootjes terecht, geloof mij maar.

:-)

Wel leuk, je hebt tenminste mensen die nu naar jou toekomen. Mensen die iets te huren zoeken. Is toch veel fijner dan weken achter mensen aangaan met nul als resultaat.

:-)
 
@Bibi
Kan ik niet aanraden overigens 60 uur werken zonder resultaat. Werkt niet echt motiverend LOL

@Petra
Dank je. Hoe is het bij jullie? Alles goed?

@Martin
Dank je. Moet inderdaad wel goedkomen.
De tweede deal is inmiddels ook binnen.

Sue
 
Heel veel succes met je nieuwe baan. Als wij een huis nodig hebben in die buurt, zullen we aan je denken.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?