Tuesday, May 05, 2020

 

4 Mei 2020 en Florida gaat langzaam weer open.

Ik werk nog steeds van huis uit. Het is nog steeds niet iets wat ik fulltime zou doen, ik ben liever in een gebouw met anderen, maar het is ook weer niet slecht. Plus ik ben nog steeds dankbaar dat ik kan werken.

Benzine was gisteren $1.71 per gallon for Normal. Niet zo laag als elders in de VS maar lager dan wat het in heel lange tijd geweest is. Je mag echter ook nergens heen en dus haalt het weinig uit, maar het is een leuk gebaar. Het zal me benieuwen of dit zo laag blijft, als alles weer "normaal" is, hoe dat er dan straks ook uit mag zien.

Florida is sinds gisteren (4 Mei) de 1e fase van de her-opening ingegaan. De curfew is nog steeds gaande van 11pm tot 5am voor Orange County maar de Stay-Safe-at-Home of Shelter-in-Place opgeheven. We mogen weer het huis uit maar worden nog steeds geadviseerd het tot de essentiele dingen te houden als boodschappen, doktersbezoek of beweging. Niet veel anders dan voorheen met het verschil dat je nu ook het huis uit kan voor de niet essentiele dingen, voor zover die open zijn.

Het social distancing, dus 6 ft uit elkaar is nog steeds gaande en men wordt nog steeds ge-adviseerd om een mondkapje of iets soortgelijks te dragen. 

In de 1e fase mogen restaurants weer hun dining room en terassen openen mits er 6ft ruimte tussen de tafels is en ook mag binnen niet meer dan 25% van de ruimte bezet zijn. Ook mogen de non-essentiele winkels weer open, mits ook daar 6ft afstand gehouden wordt. Howel andere staten de bioscopen en gyms weer geopend hebben, heeft de Gouverneur van Florida besloten om deze vooralsnog dicht te houden. 

Helaas gaan de nummers weer de verkeerde kant op hier en neemt het aantal gevallen weer toe. Gouverneur DeSantis heeft gezegd dat hij eea in de gaten houdt, en maatregelen zal treffen mocht de situatie achteruit gaan in plaats van verbeteren, maar we zullen zien.

Alle pretparken, fitnesscentra en bioscopen en conventie centra alsmede veel hotels zijn nog steeds dicht.


Comments:
Hier gaan we ook met kleine stapjes vooruit. Als iedereen zich aan de regels houdt inderdaad.
 
Post a Comment



<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?