Thursday, November 29, 2007

 

Eindelijk weer een bank om op te zitten LOL

Ik bedacht me net dat ik niet eens wat met Thanksgiving heb geschreven, behalve dan dingen over Joe en familie LOL.

Thanksgiving had ik vrij want er zijn dan geen Wendys restaurants open, althans niet van Corporate. Overdag naar de dolfijnen (where else LOL) maar het was erg druk. De meeste shows waren 3 kwartier voor aanvang al vol en dat is echt uitzonderlijk. Ik heb daardoor wel als proefpersoon (met een paar anderen) de Polar Express kunnen doen, die een dag later officieel pas open zou gaan. Er is een attractie die heet Wild Arctic en dan ga je in een helicopter vliegend (in zo’n simulator met groot scherm) naar de Zuidpool geloof ik. Als je uitstapt loop je dan langs de ijsberen. Erg leuk. Nu met het kerstseizoen is die attractie omgebouwd tot de Polar Express. Dat is een animatiefilm met Tom Hanks waar een jongetje een kaartje voor een speciale trein krijgt (de Polar Express) die hem naar de Noord Pool en Santa brengt. Je komt nu dus binnen en mag plaatsnemen in de Polar Express. De simulator is nu beschildert als de Polar Express vanuit de film (ook binnenin de simulator) en de werknemers dragen het conducteurs uniform uit de film. Om naar de Noord Pole te komen maak je nu de reis met de Polar Express die ze in de film ook maken. Compleet met glijdende trein over het ijs. Als je bent aangekomen stap je uit en kom je in een decor zoals het Santa stadje op de North Pole uit de film. En vervolgens loop je regelrecht in de armen van Santa. En ik had nog zo gezegd geen Kerstdingen tot NA Thanksgiving...weer mislukt dus LOL. De ijsberen waren er ook nog overigens. Na SeaWorld ben ik bij Denny’s gaan eten. Daar hebben ze standaard op het menu Turkey met stuffing en cranberry sauce staan. Nooit neem ik dat want ik vind dat hoort bij Thanksgiving en Kerst. Dus op Thanksgiving nam ik het wel. Het is geen Thanksgiving zonder Turkey maar om die nu voor mijn uppie klaar te maken zag ik ook niet zitten LOL. Serveerster vond het heel leuk want ik was de eerste die dag die ook daadwerkelijk kalkoen nam, maar voegde ze eraan toe ze had verder alleen maar buitenlandse touristen gehad en ik was haar eerste Amerikaanse gast die die dag langskwam. Ik heb haar maar in die waan gelaten want ik vond dat wel erg leuk om te horen.

Ik woon nu een maand in Orlando en ben aan mijn tweede week bij Wendy’s bezig. Allebei bevalt uitstekend.

In Orlando is het lekker vertrouwd en weet ik voor het grootste deel mijn weg te vinden of in elk geval welke kant ik op moet rijden. Daar voel ik me toch wel prettiger bij. En de mensen zijn hier supervriendelijk. Dat heb ik in L.A toch wel gemist. En ik heb ook mijn TomTom (oh nee het was JoeJoe LOL) kunnen betrappen op een aantal foutjes. Zo gaf ik van de week in geef me de kortste route van werk naar huis (ook al weet ik de weg, er is hier best veel verandert in die paar jaar tijd). Net voor de afslag naar mijn straat, stuurde die me in ene een afslag eerder naar rechts. Ik dacht al waar gaat dat heen want volgens mij is er die kant geen kortere weg. Bleek ook want ik werd letterlijk om het Convention Center heen en over de parkeerplaats gestuurd, om slechts een paar honderd meter verder weer op hetzelfde stukje weg te belanden. Ach heb ik het Convention Center ook eens goed van buiten kunnen bekijken LOL.

Wendy’s is een voor mij nieuw concept, maar het voelt toch heel vertrouwd aan. Fast food is en blijft immers fast food LOL. En iedereen is enthusiast en behulpzaam en mijn regio manager heeft al leuke plannen voor me op de lange termijn. Dus dat ziet er allemaal goed uit.
Wat Petra uit Oneonta, NY aangaf in een comment, is dat veel mensen niet beseffen wat er komt kijken bij het managen van een fast food bedrijf. En dat is inderdaad waar. In Nederland heb ik zowel bij de Mc als bij de Burger King gewerkt. BK was dan als General Manager. Ik heb heel vaak moeten uitleggen dat ik toch echt mijn HBO diploma niet aan het weggooien was door een fast food restaurant te managen. Er komt heel wat bij kijken en of ik nu een groep jongeren in een attractiepark of in een restaurant aanstuur, het blijft managen. En dankzij mijn ervaring bij fastfood bedrijven (en de goede reputatie van de Mc en de BK wat betreft trainingen aan personeel) in Nederland, kan ik nu hier in Amerika makkelijker mijn carriere opbouwen en heb ik ook steeds goede banen gehad. Dat scheelt toch wel een stuk.

Gisteren bij de Ikea dus een bank gekocht en een bedframe en boekenkast. Voor degenen die mijn apartement in Nederland kennen, het is weer eenzelfde bank. De bank is wel iets verandert van opbouw. Vroeger was hij aan een stuk, nu moest ik heb zelf opbouwen en is er in ene een onderstuk waar je dan de armleuningen en rugleuning op monteert. Zonder hoes ziet die bank er nu eigenlijk best goedkoop uit, zo tweedelig. Met hoes ziet hij er beter uit maar hij zit nog steeds goed. En dat laatste is toch wel het belangrijkste.

Maar goed gisteren moest ik tot 2am werken dus ’s morgens een bank gekocht en aflevering voor vandaag geregeld want ik was vrij. Ik zou gebeld worden hoe laat ze zouden komen. Telefoontje kwam maar niet dus ik vannochtend na slechts een paar uur slaap maar opgestaan en gebeld. Ze zouden tussen 12 en 4 uur komen. Nou prima.

Jammer van het vroege opstaan maar nu had ik wel tijd om vanmorgen vroeg weer naar de dolfijnen te gaan. Het was een erg rustige dag op het park en ik was dan ook weer de enige. Zelfs om eten te kopen stonden er geen mensen in de rij. Dus ik heb lekker aan de kant gestaan en gewoon naar de dolfijnen gekeken want die waren erg leuk aan het spelen, ja dan ga ik niet mijn hand in het water steken en ze storen dat vond ik zonde. En nog geen minuut later komen er twee dolfijnen op me afzwemmen en sprongen omhoog om me te laten weten dat ze er waren denk ik. En ze bleven terug komen. Was weer erg leuk. Toen kwamen er nog wat mensen aan die eigenlijk naast me stonden en die werden door die twee dolfijnen compleet genegeerd. Een man vroeg een verzorger waarom zij compleet genegeerd werden, deden ze iets fout of hadden ze een ander kleur shirt aan moeten doen. Nee zegt die man maar dit is een van de ‘regulars’ die hier vaak komt en die herkennen ze nu dus bleven ze bij mij hangen. Ook leuk om te horen terwijl ik toch al een week niet meer geweest was. Toch even gevraagd hoe dat dan zat als ik langer wegblijf. Nou omdat ik de eerste paar dagen er elke dag was, herkennen de dolfijnen me nu (nou ja die twee dan in elk geval) en al blijf ik een maand weg, ze zullen me blijven herkennen. Ik heb daar mijn twijfels bij maar wel leuk om te horen. Ik vroeg hoe hij wist dat ik er eerst bijna elke dag was...omdat hij er ook was en mijn interactie met de dolfijnen was opgevallen omdat het zo lang en spontaan was (van de dolfijnen uit dan) en dat had hij onthouden. Ehm ok...volgende keer toch maar vragen of ze nog op zoek zijn naar dolfijnen trainers LOL. Die beesten blijven hoe dan ook bijzonder. Als ik een dolfijn als huisdier zou kunnen houden dan wist ik het wel. Ik ziet het al voor me LOL.

Goed Ikea dus. Die kwam om net iets voor twaalf uur vanmiddag. Tot mijn grote verbazing was het maar een (1) man. Hoe gaat die in zijn eentje nu een bank 2 trappen opdragen dacht ik nog. Dus ik heb mijn hulp maar aangeboden. Dat werd wel gewaardeerd overigens. Heb ik alsnog zelf mijn bank naar boven kunnen slepen. Die arme man deed gelukkig het meest werk, dus die heb ik maar een flinke tip gegeven (nou ja flink, wat hij anders had moeten delen mocht hij nu in zijn uppie houden). Er was iets verkeerd gegaan in de planning zei hij, ja dat leek me ook wel. Zeker gezien het feit dat hij nog een bank in de wagen had staan. Ja die moest naar de 3e (hier 4e) verdieping ergens anders. En dat met een graadje of 80 F vandaag (27 graden).

En nu ga ik straks dus lekker onderuit op mijn bank (eindelijk weer een bank na bijna een jaar, I’m so excited) TV kijken. Mijn bed zit inmiddels ook in elkaar. Boekenkast moet maar even wachten, dat is net even een boekenkast teveel. Ik heb hem staan dus ik kan hem in elkaar zetten wanneer ik wil. Ik denk dat ik morgen het wel ga voelen dat ik een bank 2 trappen op heb lopen slepen, maar da’s een zorg voor morgen.

Fotos volgen wel zodra ik het hier wat op orde heb, maar as allways dat kan dus even duren. En mijn kerstboom, een heuze plastic fiberoptic boompje met veranderende kleuren, staat inmiddels ook weer.

Wednesday, November 21, 2007

 

Dit moest ik toch even melden...(Update)

Joey McIntyre Welcomes a Baby Boy
WEDNESDAY NOVEMBER 21, 2007 11:25 AM EST
By Michelle Tan





There's officially a new kid on the block: Former boy band singer and Dancing with the Stars contestant Joey McIntyre and his wife Barrett welcomed a son on Tuesday in L.A., his rep confirms exclusively to PEOPLE. "The family is happy and healthy," according to McIntyre's rep, who says the new parents are still deciding on a name. "Everyone's doing well and they're excited he made it here in time for Thanksgiving."The 7 lb. 12 oz. baby boy is the first child for the new father, who has nothing but admiration for his wife of four years. "My wife is a rock star!" McIntyre tells PEOPLE. McIntyre, 34, and his wife, 29, found out they were expanding their family on St. Patrick’s Day, and later announced it on his Web site. "Being an Irish guy that's a good luck charm! " McIntyre told PEOPLE in June.


Joey McIntyre Names His Son Griffin Thomas

SATURDAY NOVEMBER 24, 2007 02:20 PM EST

Joey McIntyre and his wife Barrett have named their son Griffin Thomas McIntyre, PEOPLE has confirmed. The couple welcomed the new kid on the block Wednesday, but the former boybander was admittedly anxious when PEOPLE caught up with him Nov. 15 at the Cedars-Sinai Board of Governors annual Road to a Cure Gala in Beverly Hills. "I'm just blessed, you know, absolutely blessed and, you know, life is the biggest blessing of all and you know there's no end to it. Being a dad, I can't wait," McIntyre, 34, said.As for advice he and his wife, 29, are receiving, he added, "A lot of people just say, 'Listen, you know I could tell you a million different things, but you have to learn it on your own,' which makes a lot of sense." One thing they did on their own was a travel-themed nursery for young Griffin – but not too over the top, he described. "There's a picture of a plane, there's a picture of a train ... I like the sense of travel. ... I've had the fortune of traveling a lot, and then going around the world and learning different cultures and people, and I think if we all had the chance to do that, it would be a better world. So, I hope my son does that."

Tuesday, November 20, 2007

 

HAPPY THANKSGIVING EN....

Donderdag 22 November is het weer zover. Thanksgiving Day...De meest belangrijke Amerikaanse feestdag want alles wat maar dicht kan zijn is dicht en dat wil wat zeggen hier.

HAPPY THANKSGIVING!!!

En ik kon het niet laten...The one Thanksgiving Song (or at least one of the few)
en ja hij wordt gezongen door Joe LOL



Mijn dag vandaag begon al goed want ik was vanmorgen weer bij de dolfijnen. Ik kreeg er nu 5 tegelijk op me af zwemmen. Hiervan kwamen twee jongere dolfijnen steeds terug waarvan er een speels in mijn hand beet en eentje wederom op de richel (he he eindelijk het juiste woord gevonden) kwam liggen en daar ook vrolijk op bleef liggen. En me maar aankijken of ik hem nu niet eens wilde aanraken. Dus maar over zijn flipper gestreken en dat beest bleef dus gewoon liggen. Toen ik stopte keek hij om met zo'n blik van Hey niet stoppen. En omdat ik dus zoveel interactie met die beesten had, heb ik ook veel aandacht van de trainers gehad. Want dat iemand zoveel aandacht van zoveel beesten tegelijk kreeg dat was eigenlijk niet normaal. Ze moesten toch even weten wat ik aan het doen was. Nou niets bijzonders dus. Elke vrije dag ga ik nu dus 's morgens vroeg naar SeaWorld want ik ben erg benieuwd of de dolfijnen en ik dit spelletje blijven volhouden. Zou wel leuk zijn :-)

En...Ik heb een baan. Vanmorgen kreeg ik net na de dolfijnen een leuk telefoontje met een goed aanbod. Dus ik ga morgen beginnen als General Manager van een Wendy's restaurant. Dat is een hamburgerketen hier die bekend staat om zijn vierkante hamburgers. Wendy's is eind jaren 60 opgezet door Dave Thomas, en die heeft zijn training weer gehad van Colonel Sanders, van de Kentucky Fried Chicken. Wendy's heeft op dit moment hier in de VS een reclame campagne lopen met mannen die dan Pippi Langkous achtige pruikjes dragen en verkondigen dat ze het anders gaan doen en niet dom achter de menigte aanlopen. De Wendy's hamburgers (het vlees dat op het broodje zit) zijn anders dan bij de McDonald's en Burger King en andere fast food ketens, niet diepgevroren, maar gekoeld. Ik ga overigens voor Wendy's corporate werken dus niet voor een franchisee. Dat scheelt wel enorm. Zeker in benefits (secundaire arbeidsvoorwaarden). Voor meer informatie over Wendy's kijk ook op www.wendys.com

Mijn Thanksgiving kan dus nu niet meer stuk. Nu ben ik echt officieel thuis in Orlando. Een huis (nou ja apartement dan), een baan, Walmart en Disney en SeaWorld (o ja en Universal Studios) praktisch om de hoek... wat wil ik nog meer...(don't answer that LOL)

Monday, November 19, 2007

 

Ikea en SeaWorld

Vorige week de openings perikelen bij de Ikea overleefd. Ik kwam om 8.30 uur aan en er was al een enorme wachtrij. Rijen dik en zelfs om het gebouw heen. Ikea wist er echter wel een leuke show van te maken. Om 9.00 uur gingen de deuren open en binnen 15 minuten was ik binnen. Eenmaal binnen viel de drukte wel mee. Het was druk maar het pand is ook erg groot dus je had niet het idee over de hoofden heen te lopen. Met een matras, een tafelblad en een fluitketel stond ik later weer buiten. Later ook nog terug gegeaan om de lamp van 8 dollar te halen. Zo’n plafoniere achtig ding. Mijn apartement heeft namelijk behalve in de keuken en badkamer geen lampen aan het plafond. Daar moest ik zelf dus voor zorgen. Had ik niet echt op gerekend maar goed. Na anderhalve week een lamp van de huiskamer naar de slaapkamer gesleept te hebben en terug (van de walmart ook een plafonniere maar dan ook met leeslamp) en waarvan een soortgelijke niet meer op voorraad was, dan toch maar die 8 dollar extra uitgegeven bij de Ikea. Ongeveer hetzelfde model maar dan zonder leeslamp. Dus nu in alle kamers standaard licht. En ik zit inmiddels aan mijn bureau te typen. Ik heb bijna een jaar lang geen bureau gehad en heb dat toch wel gemist. Nu nog een lade kastje, bed-ombouw en boekenkast. Maar dat komt wel als ik een baan heb. Ik heb een paar gesprekken gehad en die gingen goed dus nu wachten op het vervolg.

Hier wat foto’s van de Ikea opening en mijn bureautje en inmiddels lege breakfast bar die nu dus weer gebruikt wordt waarvoor die bedoelt is :-)

Ikea medewerkers met daaracher iets van 6 rijen dik wachtende mensen:



De rij die nu inmiddels om het gebouw heen staat:





Matras (ja niet echt bijzonder I know):



Breakfast bar met daarachter het bureau en in de hoek bij de deur een grote (gratis) Ikea paraplu. Komt zeker in Florida vast wel een keer van pas LOL:



Wat ik wel gedaan heb van de week is een jaarkaart voor SeaWorld gekocht. Daar kan ik nu voor $116 (inclusief BTW) heen. Aangezien ik er tegenover woon kan ik er lopend heen. Ben ik er toch even uit. Een dagkaart voor SeaWorld is inmiddels $72 incl BTW.
Even ter vergelijking Disney is voor een kaartje voor een (1) park dan slechts $74. Voor een park hopper (dus je kan dan meerdere parken op een dag bezoeken) ben je $124 kwijt. Wat een bedrag eigenlijk dan is een Florida Resident jaarkaart met 365 dagen toegang en gratis parkeren en park hoppen voor ‘slechts’ $350 een koopje en zelfs die met back out dates en betaald parkeren van $230 is dan goedkoop.
De verschillen tussen SeaWorld en Disney kwa dagkaartjes was vroeger toch wel een stuk groter. De parken gaan allemaal hard Disney achterna wat prijzen betreft...maar ja mensen blijven het er voor uitgeven onder het mom “We zijn op vakantie...” dus geef ze eens ongelijk. Het is af en toe alleen even schrikken voor mensen kennelijk. Een dame die naast me stond, heeft haar kids voorgesteld om dan voor die prijs nog een dag Disney te doen.

Maar goed ik heb dus een jaarkaart voor SeaWorld. Disney komt wel (net als de bedombouw en boekenkast dus) als ik een baan heb.

Gisteren en vandaag ben ik meteen met de opening van het park naar het gedeelte gegaan waar je dolfijnen kunt voeren. Je kan voor $5 een paar visjes kopen en dan dolfijnen voeren vanaf 9.15 uur. Maar dat doe ik dus niet, ik ga om 9.00 uur meteen naar een ander gedeelte waar je ze kan aanraken. Zodra het voeren is begonnen, kan je dat vergeten in dat gedeelte. Het is namelijk afgescheiden van het voer gedeelte en die beesten weten dondersgoed dat jij in dat gedeelte toch echt geen visjes voor ze hebt. Maar om 9.00 uur ’s ochtends zijn ze juist blij dat ze iemand zien en komen ze dus wel naar dat gedeelte toe. Gisteren had ik net mijn hand in het water en ik kreeg meteen al een dolfijn naar me toe zwemmen. Vanmorgen kwamen er zelfs 3 naar me toen die allemaal even aangehaald wilden worden en ook gedurende een kwartier lang steeds terug kwamen zwemmen. En dat is dus echt heel gaaf.

En uiteraard de shows gedaan. De orca show blijft leuk. Gisteren en vandaag was hij zelfs met een moeder orca en kleine orca. Leuk om te zien. Ook de zeeleeuwen show blijft leuk, al is het dan nog steeds dezelfde show als een paar jaar terug. Verder heerlijk gelopen door de park achtige omgeving van het park (snap je het nog?).

Hier wat fotos van SeaWorld:



Het voerder gedeelte Dolphin Cove (niet te verwarren met Discovery Cove waar je kan zwemmen met dolfijnen). Tot aan de paraplu helemaal rechts is betaald voeren. Dan rechts van de laatste paraplu zit een stukje waar je kan staan zonder te voeren, maar dat gedeelte staat net niet op de foto. Midden op de foto wel een groep dolfijnen die erg veel lol hadden samen en totaal geen aandacht hadden voor de mensen met visjes aan de overkant.
Dolfijnen die graag gevoerd willen worden
Deze dolfijn vond het erg grappig me te laten schrikken door 's morgens vroeg vlakbij me in ene op een uitstekend gedeelte (wat is het NL woord voor ledge?) te zwemmen en ook nog vrolijk te blijven liggen en maar aandacht vragen. Zo dichtbij kunnen ze dus komen en daar hoef je niks voor te doen. Echt vreselijk gaaf.
Je begrijpt zolang ik niet hoef te werken of ergens anders verwacht wordt, ben ik om 9.00 uur te vinden bij de dolfijnen.

Tuesday, November 13, 2007

 

Rijbewijs en IKEA

Vandaag heb ik via de post mijn definitieve Florida rijbewijs ontvangen. Het ziet er erg cool uit met allerhande hologrammen en mijn foto staat er twee keer op. Gelukkig kan de foto er mee door LOL. Ik heb een onderstaand artikel gevonden waaruit blijkt waarom dat kaartje er zo vernuftig uitziet. Er zitten allerhande veiligheidsmaatregelen op.

Op het internet heb ik een voorbeeld kunnen vinden van hoe een Florida License er uit ziet. De informatie komt direct van:
http://www.sptimes.com/2005/05/04/Tampabay/New_drivers_licenses.shtml




Uit het artikel blijkt ook dat Foreign Nationals, dus niet Amerikanen, onder de loep worden genomen. Zij mogen niet meteen dezelfde dag het rijbewijs mee want er moet bij allerhande instanties gecontroleerd worden dat ik daadwerkelijk in de VS mag zijn. Ben je goedgekeurd dan krijg je binnen 30 dagen je rijbewijs opgestuurd. Nou ik heb hem met 8 dagen al binnen. Dan mogen ze me vast wel erg graag. Toch een geruststelling. Met dit soort maatregelen zal ik echt blij zijn als ik straks een US Citizen ben. Ik snap waarom het gedaan wordt overigens, en heb er ook begrip voor maar soms wordt je er wel moe van.

Maar goed mijn rijbewijs is dus binnen. Voelt toch wel beter zo’n plastic kaartje in plaats van een papiertje. Ik zit me net te bedenken, het is me dus nog geen een keer gelukt om op de dag van een geslaagd rijexamen met een rijbewijs de deur uit te lopen. In Nederland was destijds de machine stuk en moest hij opgestuurd worden (sta je dan zo trots als een pauw aan de balie van het het gemeentehuis), in Los Angeles moest hij ook zo’n lange procedure door en werd hij opgestuurd en in Florida dus weer. Met als enige verschil dat ik in Florida dan niet heb hoeven afrijden.

En morgen gaat dan eindelijk de IKEA in Orlando open. Of ik morgen echter kan slagen voor wat ik kopen wil, is nog maar de vraag. Op de Ikea site staat heel leuk dat mensen vanaf maandagochtend (eergisteren dus) mogen camperen op het terrein. Ik denk dus wie doet dat nou...uit het lokale nieuws blijkt dus dat genoeg mensen dat doen en dan nog vanaf zondagavond ook...het zal dus wel een beetje druk worden.

En toch ga ik kippig als ik ben proberen de IKEA in te komen morgen meteen ’s morgens vroeg. Lukt het niet dan niet, maar dan heb ik het geprobeerd. Als ik wacht dan loop ik kans dat wat ik hebben wil is uitverkocht en wie weet wanneer ze dat dan weer krijgen. Wat ik dan hebben wil...nou heel simpel een matras. En nog een van de goedkopere ook want die sliep heel erg goed in Los Angeles. Een bed daar waag ik me morgen niet eens aan, als ik dat matras maar heb zodat ik weer lekker kan slapen. Luchtbed is ok, maar toch niet voor weken achter elkaar. Ja tenzij je misschien een mega duur luchtbed koopt, maar dat had ik er niet voor over LOL. En ik begin het nu toch wel te merken. Verder nog een tafelblad zodat ik met de tafelpoten die ik wel nog in de auto meekreeg weer even een bureautje op kan bouwen. De rest zoals een boekenkast en een bank moet maar even wachten dan tot de drukte wat is afgezwakt. Ik ga er zelfs vanuit dat het matras en tafelblad morgen niet lukt, maar wie niet waagt LOL. En lukt het wel is het alleen maar meegenomen.
Volgens mij is de foto op het voorbeeld rijbewijs overigens een acteur, maar ik heb geen idee meer wie? Weet iemand dat?

Sunday, November 11, 2007

 

Niets te melden

Het is bijna een week geleden dat ik het laatste bericht gepost heb. Er is nog niet veel te melden. Ik ben aan het solliciteren dus ik hoop dat er snel wat komt. Ik weet het ik ben veel te ongeduldig op dat gebied LOL.

Vandaag even lekker een stuk wezen lopen naar International Drive. International Drive in Orlando is een straat met hotels, restaurants, souvenir winkels en diverse attracties als miniature golf, Ripley's Believe It or Not (museum met van die rariteiten), WonderWorks (technisch doe centrum) en nog wat van die dingen. Van hier naar daar was het ongeveer 2.5 miles dus iets van 4 kilometer. Een lekkere wandeling dus. Was wel even jammer dat het voetpad in ene ophield voor een 500 meter. Goed er stond daar ook niks in de buurt dus waarschijnlijk niet voetpad waardig maar raar was het wel. Maar goed er zijn nu al meer voetpaden van mijn apartement naar International Drive dan een paar jaar geleden. Er zijn dan in de tussentijd ook meer hotels gebouwd.

Voor meer informatie over International Drive kijk dan op
http://www.internationaldriveorlando.com/


Hier wat fotos van onderweg:

Straat waaraan het apartementen complex staat



Een musje op een stop bord




Het pad wat ophoudt en een paar honderd meter verderop weer verder gaat




WonderWorks
Dit 'huis' is door een orkaan meegenomen en zo op International Drive beland. Zeggen ze althans LOL. Als je bij de ingang staat, hoor je het huis kraken en je voelt het bijna bewegen.




Pirate's Cove Miniature Golf



Ik weet niet of het goed te zien is op de foto maar de piraten in het water en in de mast worden belaagd door haaien. Om en door al dit soort scenes heen liggen dan de midget golf banen.

Dat was het wel even zo'n beetje. Ik bedenk me net dat ik niet echt een overzichts foto van International Drive heb. Die houden jullie nog tegoed LOL.

Monday, November 05, 2007

 

Florida rijbewijs en nummerbord

Nou dat gaat lekker snel. Vandaag in een dag mijn Florida rijbewijs en een Florida nummer bord geregeld. Voor het rijbewijs hoefde ik niet af te rijden en geen theorie test te doen. Enige wat ik wel moest doen was een oogtest, $20 neertellen en helaas mijn California rijbewijs inleveren. Ik zei nog wat zonde want die is geldig tot juni 2011. Zegt die beste man achter de balie: "Ik heb een betere deal voor je. Die van Florida is geldig tot juni 2014". Tja dat scheelt toch even 3 jaar. Betekend overigens meteen als het goed is dat ik bij mijn volgende rijbewijs verlenging over ongeveer 7.5 jaar een US Citizen ben. Toch wel een leuk idee.

Het nummerbord zit inmiddels al op mijn auto. Een mooi glimmend wit bord met de kenmerkende sinasappel in het midden.

Onderstaande foto heb ik van internet geplukt om even aan de thuisblijvers te laten zien hoe een Florida nummerbord er nu uit ziet. Het is dus niet die van mij, maar wel zo ongeveer.
Mijn nummerbord is gelijk aan die helemaal rechtsonder (waar 2003 onderstaat en met twee sinasappals in het midden). De andere versies zijn nummerborden van voorgaande (en voorbije)jaren. Zie ook hier veranderen ze de stijl van nummerborden dus regelmatig LOL.





Mijn Florida rijbewijs is nog een papieren gevalletje dat over een paar dagen vervangen wordt door het officiele plastic kaartje.

Eventjes was ik heel blij want iedereen liep meteen al met zijn Florida rijbewijs de deur uit. Ook een dame die ook haar out of state license net had omgezet, dus ik had goede hoop dat ik ook al de bezitter van zo'n mooi plastic kaartje mocht zijn. Helaas, ik ben nog steeds een permanent resident en geen citizen, ook al heb ik dan een California rijbewijs, ik moet alsnog wederom door een of andere 'keuring' en mag mijn plastic kaartje via de post in ontvangst nemen en tot die tijd mijn papiertje bij me houden. Ik heb wel een complimentje gehad van de beste man want hij vertelde me dat hij toch echt verwacht had dat ik 'ja' zou antwoorden op de vraag "Are you a US citizen". "You could have fooled me" zei die. Toch wel weer leuk. Ik vertelde hem dat hij me die vraag over een jaar of 4 nog maar eens moest stellen en dat ik hem dan met "Ja" kon beantwoorden. Hij zei meteen dat hij het heel leuk vond te horen dat ik als immigrant nu al besloten heb voor citizenship te gaan. En hij heette me nog even welkom in de US en in Florida. Laat die man nou werkelijk waar de eerste van een officiele instantie zijn die me na aankomst in de VS ook daadwerkelijk welkom heet in de VS. Toch leuk.

Vraag ik me toch af wat nou als ik die vraag met 'ja' had beantwoord? Ik denk toch dat er wel ergens in zijn systeem wat staat dat ik een resident ben, dus die gok neem ik maar niet eens LOL.

Enige wat me nu nog rest is een baan zoeken. Woensdag heb ik een banenmarkt waar zo'n beetje alle parken en hotels bij aanwezig zijn. Weet niet of ze ook echt functies hebben waar ik naar op zoek ben of waar ik de juiste kwalificaties voor heb, maar wie niet waagt...

Sunday, November 04, 2007

 

Mijn apartement

Toch maar even wat tijd gemaakt om wat fotos van mijn apartement op mijn weblog te zetten.
Huiskamer en keuken:



Slaapkamer:



Welkom geschenk in de koeling en vriezer:


(Voor wie het zich afvraagt Ja het water is op, nee de chocolaatjes liggen er nog LOL)


Uitzicht van mijn balkon (ligt overigens aan de slaapkamer kant en kijkt uit over een rustige weg die voor het complex langs ligt):



Uitzicht aan de voorkant (waar de gallerij ligt en ik binnenkom):
Ik kijk uit over een overdekte picnic area, een groepje palmbomen en iets verderop ligt een vijvertje met een fontein (dit is de laatste foto waar als je goed kijkt je twee water stralen omhoog ziet gaan). Daarachter ligt dan weer een tennisbaan.



Geen uitzicht op de Hollywood Hills meer en de dure mansions, dat ga ik wel een beetje missen, maar de palmbomen en SeaWorld op loopafstand maken dat dan wel weer goed.
Zodra ik het naar mijn zin heb ingericht zal ik wel wat foto's plaatsen van een goed ingericht apartement. Maar dat kan wel even duren. Prioriteit is nu eerst een baan zoeken en even lekker settelen.

Thursday, November 01, 2007

 

Ik ben thuis LOL

Even snel een klein berichtje. TV en internet was meteen te regelen dat het werd aangesloten dus ik ben weer online. Vandaag ben ik in mijn apartement aangekomen. Wat een verbetering met L.A zeg. Ik voel me meteen thuis. De mensen hier zijn ook anders dan ik in L.A gewend was. Veel vriendelijker en behulpzamer. Ik was hier nog geen uur en heb al met verschillende buren gesproken. In L.A heb ik het kleine jaar dat ik er zat met een buurman geproken. Echt een hele verandering. Het USA wat ik in L.A hoopte te vinden, vindt ik nu dus toch hier in Orlando. Dit is echt een goede stap. Nu nog een baan vinden en dan is alles goed. O ja en de Ikea die opengaat over twee weken LOL. Florida rijbewijs ga ik volgende week ook even regelen. Maar eerst maar even rustig uitpakken de komende dagen.

Ik hou het hier even bij. Ik ben bekaf. Morgen weer een dag.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?